Kopřivnickou Tatru opustí 167 zaměstnanců

29. září 2010

Vedení kopřivnické automobilky Tatra a zástupci odborů opět jednali o počtu propuštěných zaměstnanců. Dnes už je definitivně jasné, že podnik opustí 167 zaměstnanců. Výpovědi jim budou předány do konce tohoto týdne.

Jednání mezi managementem a odbory trvalo několik dnů a i dnes bylo náročné a zdlouhavé. Odbory ale svůj návrh - garantovaný návrat do firmy - neprosadili.

„K pořádné shodě jsme nedospěli. Vedení trvá na svých požadavcích, to znamená propustit natrvalo určitý počet zaměstnanců - v této fázi se mluvilo o 167 zaměstnancích. My jsme šli na jednání s tím, aby vedení aspoň garantovalo návrat těchto zaměstnanců do firmy za stejných podmínek, za jakých odcházeli, ale ani v této fázi jsme se nedohodli,“ říká předseda podnikového výboru Pavel Baroň.

Vedení podniku dnes nechtělo poskytnout vyjádření médiím, vydalo pouze tiskové prohlášení. Podle generálního ředitele Ronalda Adamse budou propuštění zaměstnanci pocházet ze všech oblastí - výroby, obchodu i administrativy.

Výkonný ředitel Tatry Kristijan Fiket se už dříve vyjádřil, že důvodem snižování stavů je nedostatek zakázek. „Je to v této chvíli nezbytné, protože nemáme dost objednávek. Dalšího půl roku se musíme starat o cash-flow, abychom mohli zaplatit všechny výdaje,“ řekl.

autor: Dominika Rojtová
Spustit audio

Více z pořadu