Události regionu

13. leden 2014

Hlavní zpravodajská relace Českého rozhlasu Ostrava. Mapovala to nejdůležitější, co se v daný den odehrálo v Moravskoslezském kraji.

Zpravodajský souhrn zachycoval nejdůležitější události, které den v Moravskoslezském kraji přinesl. Shrnoval také originální témata, jak je zaznamenali naši redaktoři. Zahrnoval všechny oblasti života v regionu: politiku, kulturu, sport, nabízel i stručnou předpověď počasí. Pokud jste neměli čas sledovat naše pravidelné zpravodajské relace během dne, v Událostech regionu jste se dozvěděli vše podstatné.

Připravovala: Redakce zpravodajství a publicistiky (s přispěním redakce HaVRT)


Historie pořadu:
Pořad jsme pod názvem Události regionu vysílali od března 2000. Vycházel přitom z jiného, velmi podobného zpravodajského pořadu Regionoviny, který se vysílal v devadesátých letech v poněkud nestandardním čase 16:50-17:10. V té době také relací provázel redaktor zpravodajské redakce. Později se přešlo k modelu čtení na dva hlasy - Události regionu tedy moderovala dvojice redaktor - zprávař. Od března 2012 hlavní zpravodajskou relací provázel opět jeden hlas, a to hlas některého ze zprávařů.

Poslední Události regionu se vysílaly v pátek 20. prosince 2013. Vysílání pořadu bylo ukončeno v souvislosti se změnami, kterými prošel program všech regionálních stanic Českého rozhlasu.

Odvysílané pořady (od února 2007) si můžete poslechnout v iRadiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.