Kraj má čtvrtou oběť prasečí chřipky

3. prosinec 2009

V pořadí čtvrtý případ úmrtí na prasečí chřipku hlásí Moravskoslezský kraj. Nákaze podlehl mladý muž, kterého před několika dny hospitalizovali v ostravské Fakultní nemocnici. Pacient netrpěl žádným jiným chronickým onemocněním.

Jednalo se o jednatřicetiletého muže, který byl již delší dobu hospitalizován s potvrzeným onemocněním prasečí chřipkou na jednotce intenzivní péče infekční kliniky naší nemocnice.

"Průběh onemocnění byl již od počátku u tohoto muže dramatický. V posledních dnech se jeho zdravotní stav nadále zhoršoval a bohužel tento pacient zemřel," potvrdil mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

V celém Česku už je podle údajů ministerstva zdravotnictví 22 potvrzených úmrtí na prasečí chřipku, z toho 14 přibylo za poslední týden. Čtyři lidé zemřeli v Moravskoslezském kraji.

Od července bylo podle posledních údajů hygieniků dosud na severní Moravě a ve Slezsku potvrzeno 94 případů prasečí chřipky. Nejvíce případů je i nadále evidováno na Karvinsku a v Ostravě, nejméně pak na Novojičínsku.

autoři: Ivan Sekanina , tif
Spustit audio

Více z pořadu