Kraj zasáhla prudká bouřka, hasiči už místy čerpají vodu

30. červen 2011

Předpovědi meteorologů se naplnily. Moravskoslezský kraj zasáhla prudká bouřka, která zvedá hladiny řek a zalila cesty. První výjezdy už mají na kontě hasiči, kteří na několika místech čerpají vodu.

V Ostravě voda jako obvykle zaplavila podjezd na Mariánskohorské ulici v Přívoze a také podjezd na Hlučínské ulici. V Havířově pak v podjezdu uvízlo osobní auto s třemi pasažéry.

Bouřka už také zaměstnala hasiče, kteří na několika místech čerpají vodu, především v Ostravě, na Karvinsku a Frýdecko-Místecku.

V Bohumíně ruší otevírání Odry

Kvůli povodňové pohotovosti a extrémním srážkám ruší v Bohumíně zítřejší vodácké otvírání Odry, na kterém se město podílí s polskými partnery.

„Odru je možné bezpečně sjíždět, když je průtok nižší než 60 kubíků za sekundu. Při vyšším průtoku je sjíždění riskantní a životu nebezpečné, takže jsme se s našimi polskými partnery dohodli, že náhradní termín bude 23. července,“ potvrdila mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Pro Moravskoslezský kraj platí od dnešního odpoledne výstraha na extrémní srážky a povodňovou pohotovost. Vydatné srážky by se měly uklidnit během pátečního dopoledne.

autoři: ada , tif
Spustit audio

Více z pořadu