Kraj změnil své plány a neprodá polikliniku v karvinském Mizerově

21. březen 2018
Zprávy , Zprávy

Kraj už nechce prodat polikliniku v karvinské části Mizerov. Informaci potvrdil náměstek hejtmana zodpovědný za zdravotnictví v regionu. Původní záměr hejtmanství kritizovali pacienti i lékaři.

Proti původním plánům kraje prodat polikliniku v Mizerově protestoval koncem ledna i karvinský logoped Marcel Krhovjak. „Je tady spousta odborníků, specialistů, ambulantních lékařů. Je to místo s výbornou dostupností v centru Karviné s parkovacími plochami a byla by škoda, abychom si všichni museli hledat nová místa a pacienti zase znovu museli hledat cestu k nám,“ řekl tehdy lékař.

Po měsíci a půl je vše jinak. Kraj už budovu prodávat nechce, potvrdil to náměstek hejtmana a zároveň karvinský zastupitel Martin Gebauer (ANO).

„Pořád se diskutuje o možnosti, jak s tou poliklinikou naložit, ale hlavně aby byla zrekonstruovaná a plně funkční. A rada dospěla k názoru, že zůstane majetkem kraje, respektive v majetku Nemocnice Karviná-Ráj kvůli tomu, aby se situace uklidnila a obyvatelé měli určitou jistotu, že to opravdu zůstane jako poliklinika a zdravotní středisko,“ dodal Gebauer.

Z nových informací má radost náměstek karvinského primátora Miroslav Hajdušík (KSČM). „Protože je to jediná záruka toho, že to zařízení bude fungovat a že komplexně bude zaručeno, že občané města Karviné budou moci využívat zdravotnických služeb na jednom místě. Pokud by se lékaři rozutekli po celém městě, tak zvláště pro starší občany by to bylo hodně složité,“ poznamenal Hajdušík.

Kraj chce podle náměstka hejtmana Martina Gebauera získat do volných prostor v poliklinice nájemce a utržené peníze z nájmů pak investovat do oprav zchátralé budovy.

autor: ada
Spustit audio