Krajské zastupitelce někdo zapálil auto

2. květen 2009
Zprávy , Zprávy

Neznámí žháři zapálili včera v noci v Ostravě osobní automobil. Policie prověřuje několik možných motivů. Jedním z nich by mohla být pomsta. Jak uvedla ČTK, automobil patřil krajské zastupitelce za ČSSD a starosta Slezské Ostravy Antonín Maštalíř prohlásil, že to byl promyšlený žhářský útok.

Podle něj komunální politička před časem usvědčila zloděje, kteří se jí vloupali do automobilu. "Vypovídala před soudem a zloději byli odsouzeni," řekl ČTK Maštalíř.

"Dosud nezjištěný pachatel zapálil motorovou část zaparkovaného automobilu. Vozidlo bylo požárem zničeno, škoda byla předběžně stanovena na 40.000 korun. Motiv činu prověřujeme," řekla k události, která se stala v Ostravě-Muglinově, policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Žhář či žháři na dům zaútočili okolo 03:00. Možná i zápalnou lahví zapálili automobil zaparkovaný v těsném sousedství domu. V něm v tu chvíli spaly tři děti a krajská zastupitelka. Hořícího vozu si naštěstí všiml projíždějící taxikář, který zavolal hasiče a upozornil ženu v domě. Společně pak auto začali hasit.

autor: Artur Kubica
Spustit audio