Krajský soud odsoudil dva mladíky za napadení stařenky

22. září 2011
Zprávy , Zprávy

Sedmileté vězení dnes vyměřil Krajský soud v Ostravě dvěma mladíkům, kteří kvůli pětistovce přepadli bezbrannou důchodkyni. Jednaosmdesátiletou ženu přepadli a zranili ve Frenštátě pod Radhoštěm. Během procesu obžalovaní vinu odmítali a svalovali ji jeden na druhého.

Dvojice podle obžaloby seniorku přepadla loni začátkem července za bílého dne. Povalili ji na chodník a z ruky vytrhli kabelku. Žena přitom utrpěla řadu bolestivých zlomenin a dlouhé týdny se musela léčit. U soudu kvůli svému špatnému stavu ani nemohla svědčit.

„I drobné upadnutí zejména u osob staršího věku může přinést závažné komplikace, závažná zranění. Poškozená byla omezena v běžném způsobu života. Byla odkázána na pomoc třetí osoby, nemohla činit úkony, které běžně i při svém vysokém věku činila sama,“ upřesnila mluvčí soudu Lucie Böhmová.

Trestní senát dvojici mladíků odsoudil za těžkou újmu na zdraví. Rozsudek ale ještě není pravomocný. Jeden z obžalovaných a státní zástupce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou. Druhý souzený se práva na odvolání vzdal.

autoři: ada , tif
Spustit audio