Let ČSA měl problémy, 200 turistů uvízlo v Ostravě

14. červen 2009
Zprávy , Zprávy

Dvě stovky turistů uvízly na letišti v Ostravě, místo odletu na dovolenou do Turecka nedobrovolně strávili noc na severu Moravy. Airbus A310 společnosti ČSA měl v Ostravě mezipřistání, pak měl letět do Antalye.

"Večerní charterový let z Brna přes Ostravu byl včera pro poruchu pozemního startovacího zařízení, které je potřebné pro start letounu, odložen. Cestujícím jsme poskytli občerstvení, nabídli jsme jim ubytování v hotelu v Ostravě s plným servisem," řekla mluvčí Českých aerolinií Hana Hejsková.

Porouchaný airbus podle ní stále zůstává na letišti v Ostravě. "Jednoznačně jde o velice nepříjemnou situaci, my ji řešíme. Na cestě z Prahy by měl být náhradní pozemní zdroj," dodala mluvčí.

Letoun měl z Ostravy odstartovat v sobotu v 18:00. Z technických důvodů se ale odlet nepodařil a situace se opakovala dnes ve 04:00. Další odlet letadla je plánován okolo 17:00. Několik desítek cestujících už ale odmítlo na dovolenou odletět, zástupci cestovních kanceláří to s nimi nyní řeší.

Problémy měl v pátek i jeden z odpoledních letů ČSA do Bruselu, aerolinky ho "z technických důvodů" zrušily. Část pasažérů pak odcestovala následující linkou, zbývajícím ČSA nabídly odlet s jinou společností.

autoři: dka , alr
Spustit audio