Lidem v karanténě budou havířovští sociální pracovníci vozit nákupy

13. březen 2020 15:57

Havířov zajistí lidem v karanténě nákupy. Radnice zřídila novou mobilní telefonní linku, na kterou můžou lidé volat 24 hodin denně. Nákup jim pak doveze sociální pracovník.

„Na telefonní lince bude pracovník odboru sociálních věcí, který bude mít pohotovost, a bude řešit jednotlivé případy. Systém bude nastaven tak, že od osmi ráno do čtyř odpoledne bude možno těm lidem přivézt nákup a vyřešit problém, který mají,“ uvedl primátor Josef Bělica (ANO).

Čtěte také

Lidé mohou volat na telefonní linku Městské policie Havířov, a to na kontakt: 596 813 146 nebo od dnešního dne také na mobilní číslo 721 706 973. Magistrát navázal také spolupráci s dobrovolnickým centrem ADRA. Dobrovolníci budou osamělým seniorům pomáhat s nákupy potravin, základních potřeb či léků.

Omezený provoz MHD i úřadu

Od pondělí 16. března budou upraveny jízdní řády havířovské MHD. Budou omezeny spoje, které zajišťují dopravu žáků do škol. Omezuje se také provoz magistrátu, který bude pro veřejnost otevřen jen v úřední dny. Navíc od středy budou nejvytíženější agendy fungovat na objednání.

„Prosíme občany, aby z preventivních důvodů omezili návštěvy magistrátu na nejnutnější minimum, využívali možnost telefonického kontaktu, případně aby nechali na později vyřízení záležitostí, které snesou odklad,“ uvedl tajemník magistrátu Milan Menšík.

Spustit audio

Související