Nemocnice ve Frýdku-Místku uzavřela porodnici. Minimálně na dva týdny

13. březen 2020 11:53

Nemocnice ve Frýdku Místku je uzavřená. Na oddělení pracovala zdravotní sestra, která měla pozitivní test na koronavirus. Porodnice přijímá jen akutní případy, které už by sanitky nestihly odvézt do jiné nemocnice.

V preventivní karanténě je dalších více než 7 zaměstnanců, informoval ředitel nemocnice Tomáš Stejskal. Nemocnice zpřísnila kvůli nákaze svůj režim a ruší některé operace.

Čtěte také

„Provádíme testy u všech zaměstnanců, kteří mají respirační onemocnění. A co se týče porodnicko-gynekologického oddělení, odkud ten zdravotník byl, tak od dnešního dne je uzavřeno,“ upřesnil ředitel.

Kritická epidemiologická zátěž nastala podle vedení nemocnice před 14 dny s návratem velkého množství lidí z jarních prázdnin z rizikové oblasti severní Itálie. Karanténní režim nedodržovali a další lidé z města navíc do rizikových oblastí dále cestovali.

„Bohužel také víme o případech, kdy lidé při vstupní triáži zapírali, že se vrátili z postižených oblastí, a to proto, aby mohli jít na pravidelnou ambulantní kontrolu,“ uvedlo vedení nemocnice v prohlášení na svém webu.

autoři: Iva Havlíčková , tif
Spustit audio

Související