Muzikanti v Ostravě dnes večer zahrají pro Norberta Lichého

29. únor 2024 09:35, aktualizováno

V ostravském klubu Barrák dnes večer muzikanti a přátelé zavzpomínají na Norberta Lichého. Na akci vystoupí kapely spojené s nedávno zesnulým hercem a hudebníkem.

Večerem provede herec Jiří Sedláček. Koncert začne v 19 hodin vystoupením kapely Acustrio. „Dál potom bude hrát skupina Retro B, což jsou herci Divadla Petra Bezruče, kteří s Norbertem taky hráli. Potom bude následovat Skrat, domovská kapela Norberta Lichého a na závěr večera vystoupí legenda českého bigbítu skupina Vítkovo kvarteto,“ uvedl dopoledne organizátor a kytarista kapely Skrat Jan Hasík.

Po poledni však organizátoři uvedli, že Vítkovo kvarteto kvůli nemoci v Barráku nevystoupí. Zahrát a zazpívat by ale měla Kaczi.

Čtěte také

Herec, dabér a hudebník Norbert Lichý náhle zemřel 16. ledna. Bylo mu 59 let. Narodil se 29. prosince 1964, byl synem herce, režiséra a dramatika Saši Lichého. Na prknech Divadla Petra Bezruče se objevil už jako dítě. Po maturitě na gymnáziu nebyl přijat ke studiu herectví na JAMU, a tak v roce 1984 nastoupil jako elév do angažmá v Severomoravském divadle Šumperk. V letech 1986 až 1987 byl v angažmá v Divadle loutek, pak nastoupil do Divadla Petra Bezruče.

Často také spolupracoval s Českým rozhlasem. V ostravském studiu ztvárnil mnoho rozhlasových rolí a jeho hlas zní v řadě četeb. V roce 2016 zvítězil v divácké anketě Týdeníku Rozhlas o nejpopulárnější herecké výkony Neviditelný herec za četbu z románu Motýlek.

Norbert Lichý a Viktor Preiss
autoři: František Kuča , tif
Spustit audio

Související