Na 400 lidí hledalo na Opavsku ztraceného vojáka

23. březen 2010

Stovky záchranářů dnes od rána znovu pátraly po zmizelém vojákovi. Policisté i kolegové pohřešovaného pročesávali terén v okolí Hradce nad Moravicí. Využili plánovaného cvičení integrovaných složek záchranářů, ale dosud žádné podstatné stopy nenašli. Pátrali na území o rozloze sedmdesáti kilometrů čtverečních.

Pátrací akci policie spojila s pravidelným cvičením, které pořádá každoročně. Stovky policistů, hasičů a vojáků v okolí Hradce nad Moravicí na Opavsku tak znovu pátraly po šestatřicetiletém profesionálním vojákovi, který zmizel koncem ledna.

„Při pátrání se našly určité předměty, a to třeba klíče, kukla na hlavu, našla se rukavice, byla nalezena jedna bota. Na místě byli příbuzní pohřešovaného, kteří ale nepotvrdili, že by se jednalo o věci, které pohřešovanému patřily. Každopádně tyto věci byly zajištěny a poslány na expertízu,“ upřesnil opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Celkem dnes okolí Hradce pročesávalo 410 lidí z řad policie, hasičů, vojáků a dobrovolníků. Nepřístupný terén ze vzduchu prohledával i policejní vrtulník. Do terénu vyrazili i policejní psovodi a psi.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu