Na kluziště ve Frenštátě už zavítalo přes 5000 lidí. Nová plocha je v provozu od Vánoc

31. leden 2018

Velký zájem provází spuštění provozu nového kluziště pod širým nebem ve Frenštátě pod Radhoštěm. Na ledové ploše jen na dohled od skokanských můstků se střídají školy a běžní návštěvníci. Město plánuje vybavit areál tak, aby mohl sloužit sportovcům i v létě.

Na nové ledové ploše je dopoledne celkem živo, jsou tady třeťáci ze základní školy v Kunčicích pod Ondřejníkem. „Hodně se mi tady líbilo. Bruslili jsme a do toho dělali trošičku blbosti,“ říká bezelstně Matěj.

„Já jsem tady osobně poprvé, ale moje děti jsou tady potřetí teď za tu dobu. Slyšela jsem napřed takové obavy, že nejsou lavičky. Jsou tady krásné lavičky, pěkné zázemí, krásné záchody. Dokonce i čáry nakreslené na ledě, takže super,“ říká jedna z maminek Kateřina Niklová.

Ve volné chvíli mezi návštěvami škol využívá ledovou plochu manželský pár s dítětem. Tatínek Jarda si nové kluziště pochvaluje. „Já jsem tady na stadionu strávil mládí. Trošku se mě dotklo, že to přestalo tady fungovat. Jsme z Kopřivnice, a jelikož máme malé dítě, tak ho tady učíme bruslit,“ dodává.

S Jiřím Štefkem, vedoucím Správy městských sportovních zařízení, se díváme na ledovou plochu. „Chodí dost hodně lidí. Do dnešního dne jich navštívilo 5520, takže jsme spokojení, je o to zájem. Jinak s menší odstávkou, když napadne hodně sněhu nebo tak, jedeme plynule,“ říká spokojeně Jiří Štefek.

Nový stadion má za sebou měsíc provozu. Čekají ho ještě menší úpravy. „Finální stav to není, budou se dodělávat šatny pro hokejisty, aby se měli kde převléknout, zázemí, půjčovna bruslí, broušení,“ vysvětluje Štefek.

Vedoucí Správy městských sportovních zařízení teď navíc zkoumá možnost pořízení speciálního plastického povrchu. Tím by se v létě po demontáži mantinelů kluziště přikrylo a mohlo se na něm sportovat celoročně. „Předpokládáme in-line hokej, florbal, pak tu možná budou tři tenisové kurty,“ uzavírá Štefek.

Frenštátské kluziště

Rozhodovat budou na počátku února zastupitelé.

autor: Michal Polášek
Spustit audio