Na Mauglího ranči v Bohumíně se narodilo osm mláďat koz a ovcí

30. leden 2018
Zprávy , Zprávy

Mauglího ranč v Bohumíně se může pochlubit osmi novými mláďaty koz a ovcí. Ranč, který se nachází v parku v centru města, se tak rozrůstá.

Všechny nové přírůstky se mají čile k světu. Stádo koz, lam a ovcí, včetně druhu valaška, se tak rozrostlo na téměř 30 kusů, potvrzuje mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

„To množství mláďat nás opravdu překvapilo. Úložné prostory pro podestýlku a krmivo jsme museli proměnit v provizorní porodnici a útočiště pro mladé a jejich matky. Budova je částečně zateplená a v chladnějším počasí přidáváme zvířatům i více podestýlky,“ dodává mluvčí.

Aktuálně na zvířecím ranči v bohumínském Hobbyparku žije šedesát zvířat, která mohou návštěvníci pozorovat zblízka. V areálu jsou kozy, ovce, lamy alpaky, morčata, pávi a drůbež. Některá z nich zůstala v areálu po celou zimu, naopak ta, která hůře snášejí chladné počasí, jejich pečovatelé přesunuli k přezimování.

„Například morčata našla zázemí v rolbovně zimního stadionu a chovatelé Mauglího ranče očekávají brzy nové přírůstky i u nich. Na jaře se na ranč do výběhů všechna zvířata vrátí,“ říká Lucie Balcarová.

Zvířecí ranč v Bohumíně funguje necelé dva roky. Na farmě se mláďata koz a ovcí narodila už potřetí, kromě nich se rodí i drůbež, pávi i morčata. Zvířecí farma má také kontaktní zónu – ta je v provozu od dubna do září.

Na Mauglího ranči v Bohumíně
autoři: ada , tif
Spustit audio