Na Opavsku se při srážce dvou aut zranilo sedm lidí

3. květen 2010
Zprávy , Zprávy

Rušný začátek týdne mají za sebou opavští záchranáři. Při srážce osobního automobilu a dodávky v ranní mlze se zranilo sedm lidí. Jednoho zraněného museli z trosek vozu vyprostit hasiči. Na místo nehody byly vyslány tři posádky záchranné služby ze stanovišť v Opavě.

Nehoda mezi obcemi Arnoštov a Služovice byla operačnímu středisku nahlášena v šest hodin ráno. Podle volání na tísňovou linku mělo dojít k čelnímu střetu dvou automobilů a zranění tří osob. Záchranáři ale na místě zjistili, že zraněných je sedm.

„Všichni účastníci byli muži, a to ve věku od třiatřiceti do dvaapadesáti let. Muž cestující v osobním automobilu musel být nejprve vyproštěn hasiči; utrpěl zranění horní a dolní končetiny středně těžkého charakteru. Dalších šest osob bylo zraněno lehce. Jednalo se o poranění končetin, zad a hrudníků,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Všech sedm pacientů zůstalo po nehodě při vědomí a se záchranáři komunikovali. Nikdo z nich nebyl v době zásahu záchranné služby v bezprostředním ohrožení života. Všichni byli převezeni na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

Silnice I/46 byla kvůli nehodě téměř tři hodiny neprůjezdná a policejní hlídky dopravu odkláněly na vedlejší komunikace.

autor: tif
Spustit audio