Na silnicích se drží rozbředlý sníh

29. prosinec 2010
Zprávy , Zprávy

Na řadě moravskoslezských silnic vyšších tříd leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Podle silničářů jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Některé komunikace druhých a třetích tříd jsou zledovatělé. Vyplývá to z informací Správy silnic Moravskoslezského kraje.

Dálnice i rychlostní komunikace jsou sjízdné bez omezení. Podle serveru dopravních informací nekomplikují dopravu v kraji ráno žádné nehody a mimořádné události.

Teplota v regionu se dnes ráno pohybovala od minus 12 stupňů Celsia do minus šesti. V některých regionech fouká slabý vítr.

Plnou sjízdnost vozovek hlásí silničáři na Bruntálsku. V regionu nesněží ani nefouká vítr. Na silnicích nižších tříd musejí řidiči počítat s ujetou vrstvou sněhu.

"Vozovky udržované chemickým materiálem jsou sjízdné bez problémů, ale místy se objevují zbytky sněhové. A na silnicích udržovaných inertním posypem je uježděná vrstva sněhu zhruba do 7 centimetrů. Vše je sjízdné," uvedl dispečer bruntálské Správy silnic Josef Olbert.

Silničáři na Frýdecko-Místecku hlásí plnou připravenost. Přes rozbředlý sníh na cestách jsou všechny vozovky v regionu bez větších problémů sjízdné.

"Platí to i pro podhůří Beskyd, odkud nemáme hlášeny žádné problémy. Na inertních úsecích se provádí ještě kontrolní posyp a všechno by mělo být sjízdné," řekl Robert Jendřejčík z dispečinku Správy silnic ve Frýdku-Místku.

Komplikace by neměli zažít ani řidiči na Novojičínsku, kde jsou všechny silnice první třídy a chemicky udržované vozovky sjízdné. Řidiči by zde ale měli jezdit opatrně.

"Na okrajích silnic se ještě mohou vyskytovat zbytky rozbředlého sněhu. Inertní trasy jsou pokryté uježděným sněhem. Jsou sjízdné jenom se zvýšenou opatrností, protože je sypeme jenom v křižovatkách, zatáčkách a jiných nebezpečných úsecích," připomíná novojičínský dispečer Petr Svatoš.

autor: Ivan Sekanina | zdroj: ČTK
Spustit audio