Nejhezčí vánoční stromy měli v Bohumíně

5. leden 2012
Zprávy , Zprávy

V Bohumíně slaví - vyhráli soutěž O nejhezčí vánoční strom měst a obcí České republiky 2011. O titul bojovalo dohromady 86 měst a 85 obcí. Bohumín šel do boje rovnou se dvěma stromy.

Takzvaná bohumínská dvojčata na náměstí T. G. Masaryka lemují před místním kinem fontánu Soutok Odry s Olší a zkrášlují prostor před fontánou. Bohumín, který do posledních chvil bojoval o prvenství s Jindřichovým Hradcem, nakonec vyhrál díky 2351 hlasům.

„Bohumíňané opět dokázali, že jsou bojovníci. Pro naše stromy hlasovaly celé rodiny, firmy. Ta podpora se nesla nejen Bohumínem ale celou republikou a v podstatě na Silvestra kolem poledne se nám podařilo Jindřichův Hradec předběhnout. Pak už jsme jen doufali, že si ten náskok udržíme až do půlnoci, kdy soutěž končila,“ popisuje mluvčí radnice Lucie Balcarová.

Nakonec přesně 150 hlasů rozhodlo o tom, že první místo zůstane ve Slezsku. Druhý Jindřichův Hradec obdržel 2201 hlasů a třetí Protivín 1982 hlasů.

„Vítězné město vyhrává 30.000 korun, město na druhém místě 20.000 korun a třetí město 10.000 korun. Za výhru chce Bohumín pořídit výzdobu pro vánoční strom v Nové Vsi. V Bohumíně je to poslední část města, kde takový symbol Vánoc ještě chybí,“ uzavřela Balcarová.

autoři: ada , tif
Spustit audio