Romana Kubicová

redaktorka

Hledám zajímavá místa a lidi, se kterými natáčím. Věnuji se i dříve narozeným.

Co v rozhlase dělám:
Projíždím náš kraj křížem krážem, hledám zajímavá místa a lidi, natáčím s nimi. Věnuji se i těm dříve narozeným, což mě pokaždé dobije obrovskou dávkou energie, když vidím, jak lze vesele a aktivně strávit stáří. Mimo to také sleduji dění ve světě zvířat či v oblasti kultury. K tomu přidávám občasné cvičení, spotřební informace, zkrátka pořádný rozhlasový pel-mel redaktora publicistiky.

Jak jsem se k této práci dostala:
Může za to věštba za 2,60 Kč. Skutečně, na sklonku roku 2004 se ještě platilo haléři a já jsem tenkrát v peněžence víc neměla. Kdybych věděla, že dotyčná cikánka mi věští takovou krásnou práci, dala bych jí určitě více. Ale na konkurzu jsem se už musela snažit sama. Pak mi dali do ruky mikrofon a řekli: Běž a toč! Od té doby běhám a točím.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci a dosavadní kariéra:
Když jsem do rozhlasu nastoupila, překvapilo mě, jak málo se lidé poslouchají. A tak jsem se začala tomuto umění učit. Po těch letech snad můžu říct, že mi to už docela jde. Kromě poslouchání mě na této práci také baví pestrost. Nikdy nevíte, s kým se setkáte, kam pojdete, jak se vyvine váš pracovní den. A má dosavadní kariéra? Plná hledání sebe sama, místa, kde by mi bylo dobře a kde bych byla ku prospěchu. Jestli se mi to daří, to ať posoudí posluchači. Já za sebe mohu říci, že je mi tady fajn.

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Ne, Artur Kubica opravdu není můj manžel. Alespoň ne v tom reálném občanském životě. A protože právě on říká, že mám přiznávat všechny své muže, tak s láskou a hrdostí prohlašuji, že mým milovaným mužem je Jaroslav Pszczolka, jehož příjmením se rovněž pyšním a s nímž mám dvě krásné děti - Esterku a Petříka.

 

Telefon: 221 555 632
E-mail: romana.kubicova@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové