O pořadu Křížem krajem

Magazín dobrých zpráv a zajímavostí Moravskoslezského kraje.

Magazín, jehož prostřednictvím můžete křižovat městy, obcemi, vesnicemi a vískami Moravskoslezského kraje. Každý všední den tři různá zastavení, nahlédnutí do života zajímavého místa nebo zákulisí zajímavé akce.

Pořad nabízí návštěvy nejrůznějších míst. Vypravit se v něm můžete do zapadlých vísek i do pulzující moravskoslezské metropole. Poslechnout si v něm můžete, čím žijí obyvatelé česko-polského nebo česko-slovenského příhraničí, stejně, jako v něm uslyšíte, jak se baví a čím žijí obyvatelé měst. Křížem krajem je plné informací z historie i současnosti. 

Součástí pořadu jsou (až na výjimky) také velké letní soutěže o atraktivní ceny, které pro milovníky turistiky a příznivce pořadu Křížem krajem pravidelně na prázdninové období připravujeme.

Pořad vznikl (pravděpodobně) v roce 2002, v září 2005 navíc přibyl nedělní speciál. Ten se vysílal do konce roku 2013. V roce 2004 se objevila také první velká letní soutěž Křížem krajem Beskydami. V následujícím roce se záběr rozšířil i na Jeseníky.

Odvysílané díly pořadu (od února 2007) si můžete poslechnout v iRadiu.

Další pořady

  • Desky, pásky, vzpomínky

    Písničky, které provázely život slavných muzikantů. Vyprávění hudební osobnosti o svém životě, inspiraci, rodině i přátelích, spoluhráčích a dalších zajímavostech.

  • Noční linka

    Čas na vaše příběhy.

  • Sousedé

    Česko-německý magazín pro německou menšinu v Čechách.

  • Folklorní notování

    Tradice, písničky, zvyky a řemesla našich předků, jak se dodnes dochovaly v našich regionech.