Oceláři věří v dlouhou sérii. Největší motivaci uspět bude mít zřejmě Rákos

16. březen 2017

Dvanáct dní čekalo Třinecko od posledního zápasu základní části na úvodní hokejový zápas play off. Oceláři v něm ale prohráli s Chomutovem v prvním čtvrtfinále 0:2. Plný stadion ale své hráče neúnavně povzbuzoval.

Pět tisíc diváků, tedy plný třinecký stadion. Taková kulisa se snažila povzbuzovat celý zápas své Oceláře. Ale přes velkou střeleckou aktivitu a převahu se Třinci nepodařilo skórovat a proto první zápas čtvrtfinálové série prohrál 0:2. Podle trenéra Ocelářů Vladimíra Kýhose rozhodovala především první třetina.

„Na to, že jsme dlouho nehráli, tak jsme do zápasu dobře vstoupili, první třetina z naší strany byla výborná. Škoda těch nevyužitých šancí – místo nula jedna jsme měli dva nula vést, protože Martin Růžička tam dvakrát jel do prázdné brány,“ litoval trenér přesilovkových šancí elitního střelce.

Z pohledu dvou inkasovaných gólů byl nešťastníkem útočník Daniel Rákos. Do poloviny zápasu byli Oceláři jen dvakrát vyloučení, dvakrát to byl právě Rákos a dvakrát bylo oslabení Chomutovem gólově potrestáno.

„Dostali jsme dva góly v oslabení po mém vyloučení, takže nepříjemné... Myslím si, že první třetina byla z naší strany dobrá, ale bohužel jsme neproměnili šance. Pak když se soupeř dostal do vedení, hrál, co potřeboval,“ poznamenal hráč.

Přestože do čtvrtfinále nevstoupil Třinec šťastně, trenér Kýhos nepanikaří a nepřenáší nervozitu na mužstvo. „Je to první zápas a před námi je ještě dlouhá série,“ věří trenér.

V dnešním druhém utkání však už Třinec potřebuje vyhrát a srovnat sérii na 1:1 na zápasy. Velkou motivaci bude mít i celkem třikrát vyloučený Daniel Rákos. Druhý díl série začíná dnes v 17:20.

autor: ddp
Spustit audio