Odpoledne začíná druhé kolo voleb do třetiny Senátu

22. říjen 2010

Voliči dnes a zítra rozhodnou, kteří politici je budou zastupovat v Senátu. O obsazení čtyř křesel se bude rozhodovat jen v některých oblastech Moravskoslezského kraje. Jde o Bruntálsko, Novojičínko, část Ostravy a Frýdeckomístecka. Do druhého kola postoupili vždy dva kandidáti.

V Ostravě do druhého kola postoupila starostka a senátorka Liana Janáčková (hnutí Nezávislí). Soupeřem jí bude starosta Antonín Maštalíř (ČSSD). I na Bruntálsku svůj mandát obhajuje stávající senátor Jiří Žák (ODS). V druhém kole se utká s hejtmanem Jaroslavem Palasem (ČSSD). Na Novojičínsku je vyzyvatelem senátora Milana Bureše (ODS) starosta Zbyslavic Zdeněk Besta (ČSSD). A konečně na Frýdeckomístecku budou voliči vybírat mezi jablunkovským a krajským zastupitelem Petrem Gawlasem (ČSSD) a lékařem Stanislavem Czudkem (Věci veřejné).

Volit senátory mohou lidé dnes od 14:00 do 22:00 a po noční přestávce opět zítra od 8:00 do 14:00. Hlasovací lístky se jmény kandidátů dostanou spolu s úřední obálkou až ve volebních místnostech.


Čtěte také: První kolo senátních voleb dopadlo nejlépe pro kandidáty ČSSD

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu