Odpolední bouřka v kraji vyvracela stromy

16. červenec 2005
Zprávy , Zprávy

Přes dvacet vyvrácených stromů a několik zatopených sklepů za sebou zanechala asi dvouhodinová bouřka, která se přehnala Moravskoslezským krajem. Kvůli spadlým stromům vyjížděli hasiči na Karvinsku, Novojičínsku i v Ostravě. Nejvíce práce měli na Frýdeckomístecku.

Nejhorší situace byla v obcích Paskov, Krmelín a Vratimov. "Většinou jsme řešili spadlé stromy na komunikace a na elektrické vedení. Někde to byly zatopené sklepy, jinde zase déšť spláchl štěrk na silnici, tak jsme to odstraňovali. Celkem bylo asi třináct výjezdů," potvrdil dispečer frýdeckomísteckých hasičů Rostislav Muroň.

Strom v drátech

V okrese Ostrava spadlo pět stromů. Mimo to museli hasiči odčerpávat vodu z kanalizace na ulici Kosmonautů v Ostravě-Zábřehu, protože ohrožovala základní školu.

Karvinští hasiči měli kvůli spadlým stromům dva zásahy, a to v Českém Těšíně a v Albrechticích. Tři stromy spadly na Novojičínsku, kde bouřka shodila i přípojku elektrického vedení u rodinných domů v Bílovci.

Jeden spadlý strom museli odstraňovat záchranáři v Hradci nad Moravicí na Opavsku. Bruntálsko je podle hasičů jediné, kde řádění počasí nezpůsobilo žádné škody.

autor: Ivan Sekanina | zdroj: ČTK
Spustit audio