Ostravská zoo se opět otevírá veřejnosti. Zavřená byla víc než měsíc

28. duben 2020

Ostravská zoologická zahrada se od dnešního dne znovu otevírá veřejnosti. Provoz některých služeb v areálu však zůstane omezen. Informaci zoo zveřejnila na svých webových stránkách. Otevření zoo umožňuje zrychlený harmonogram uvolňování mimořádných opatření, který minulý čtvrtek schválila vláda. Zoologické zahrady mohly za stanovených podmínek otvírat už v pondělí.

V ostravské zahradě nadále zůstávají uzavřeny všechny pavilony. Jezdit nebude zoovláček ani safari expres. Návštěvníci nebudou moci vstupovat do výběhu s kozami a ovcemi kamerunskými, které jsou oblíbenou atrakcí hlavně u dětí. Zahrada rovněž nebude zapůjčovat dřevěné vozíčky. „Většina stánků s občerstvením a restaurace je otevřena, některé v omezeném provozu. Do vratných kelímků se nečepuje,“ uvedla zoo.

Čtěte také

Areál zoo je nyní ve zvýšené míře pravidelně dezinfikován. Zahrada vyzvala návštěvníky, aby měli zakrytá ústa a nos. Dodržovali hygienu v podobě mytí rukou, vyhýbali se shlukování více lidí a dodržovali dvoumetrové odstupy.

Vstupenky k návštěvě zoo lze zakoupit pouze online, prodej na místě není možný. Online vstupenky mají omezenou platnost. V případě, že vstupenku v daný den návštěvník nevyužije, tak propadá bez nároku na vrácení peněz. Nelze změnit ani termín zakoupené vstupenky. Vstup na permanentní vstupenky bude umožněn bez omezení, není třeba návštěvu rezervovat předem.

Zoo se kvůli zamezení šíření koronavirové nákazy uzavřela 16. března. Zahrada vznikla v roce 1951. Loni ji popáté navštívilo více než půl milionu návštěvníků, mezi nimiž tradičně bývá i mnoho Poláků z pohraničí. Do zoo v roce 2019 zavítalo přes 580.000 návštěvníků, tedy o 40.000 více než předloni, což je návštěvnický rekord. Zoologická zahrada a botanický park Ostrava je příspěvkovou organizací města, které každoročně přispívá na její provoz.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související