Ostravská zoo zve na oslavu světového Dne zvířat

3. říjen 2010
Zprávy , Zprávy

Ostravská zoologická zahrada přichystala na dnešek oslavu mezinárodního svátku zvířat. Pro návštěvníky bude mezi 10. až 16. hodinou připraven pestrý program. Děti i dospělí se mohou těšit například na mimořádné komentované krmení nebo na křtiny nových přírůstků.

V areálu ostravské zahrady se uskuteční soutěž s ohroženými druhy zvířat, se svými výrobky na podporu ohrožených zvířat se představí děti ze Základní školy Školská v Karviné a v Raškovicích. Zájemci se také mohou těšit na mimořádné komentované krmení vyder v novém komplexu Čitván. Krmení začne v 10:00.

„Pokřtíme také hned dvě letošní mláďata. Ve 12:00 to bude žirafí kluk, který se narodil 26. dubna. Od svých kmotrů, dětí ze Zdravé školky Ostrava, dostane jméno Manu. O hodinu později pak děti z Karviné a Raškovic pokřtí malou šimpanzí slečnu narozenou 17. června,“ řekla mluvčí ostravské zoo Šárka Kalousková.

Světový Den zvířat připadá na 4. října. Oslavy souvisejí s Františkem z Assisi, jehož svátek se připomíná právě tento den. Svatý František proslul svou láskou ke všem stvořením, tedy i ke zvířatům. V Česku se Den zvířat slaví od roku 1994 a v Zoo Ostrava se stal tradiční akcí.

autor: tif
Spustit audio