Ostravské Letní kino Amfi po dvaadvaceti letech nabízí promítání filmů i koncerty

25. červenec 2018 10:10

V Ostravě-Porubě znovu ožívá kdysi oblíbené letní kino Amfi. Už dnes nabídne český snímek Na samotě u lesa a o den později koncert Václava Fajfra & Acustria, který je součástí Letní umělecké scény v Porubě, řekl mluvčí radnice Martin Otipka.

Kdysi slavné a oblíbené kino za Domem kultury Poklad naposledy promítalo v roce 1996 a léta pak chátralo. Letos se v něm poprvé promítalo už koncem května, byl to film Annie Hall režiséra Woodyho Allena, který byl součástí mezinárodního filmového festivalu Ostrava Kamera Oko. A v srpnu v něm společnost Akord & Poklad uspořádá několik dalších promítání, divadelních představení i koncert Jaromíra Nohavici.

Klimkovické kino Panorama čeká znovuobrození. I přes velkou digitalizaci má být tak trochu retro

Dělnický dům, kino Panorama

Jen pár kilometrů je to z ostravského kina Vesmír do klimkovického kina Panorama. Obě byla svého času nejmodernější v celém regionu. To klimkovické dnes čeká rekonstrukce v podobě velké digitalizace.

V kině jsou hotové alespoň základní technické úpravy tak, aby bylo možné ho i nadále využívat. Odstraněné jsou například náletové dřeviny, křoví, opravené a natřené lavičky, přivedená elektřina a přibylo venkovní osvětlení. Kino tak znovu začíná fungovat.

"Na samotě u lesa je druhý film letošního Porubského letního kina. Areál letního kina bude 25. července otevřen už od 19:00. O hodinu později si návštěvníci mohou poslechnout humorné povídky české spisovatelky Ivany Chříbkové z knížky Suchý hadr na dně mořském. A ve 21:30 začne promítání filmu," uvedl Otipka. Kino je zdarma.

Ve čtvrtek je na programu koncert. Návštěvníky přivítá Václav Fajfr & Acustrio. "Acustrio tvoří ostravský písničkář Václav Fajfr, který k sobě přizval další muzikanty, absolventy konzervatoře a zároveň i hudební pedagogy, a v červnu 2014 začali oficiálně veřejně vystupovat," upřesnil Otipka. I koncert, který začne v 19:00, je přístupný zdarma.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související