Ostravským záchranářům opět ukradli ze sanitky navigaci

10. červen 2011
Zprávy , Zprávy

Ostravští záchranáři se dnes opět setkali s lidskou bezohledností. Zatímco ošetřovali 83letou ženu, vnikl do jejich vozidla zloděj, který z auta ukradl navigaci. Poslední podobný případ se přitom v Ostravě stal před necelými dvěma měsíci.

Posádka rychlé zdravotnické pomoci byla vyslána kolem druhé hodiny ráno na Arbesovu ulici. Záchranáři po příjezdu před dům odešli i se vším potřebným vybavením do bytu k pacientovi, přičemž vozidlo zůstalo stát uzamčené na ulici.

„V době, kdy posádka uvnitř ošetřovala pacienta, došlo k vyloupení vozidla rozbitím pravého čelního skla a ukradením speciální navigace, která byla pevně připevněna k palubní desce,“ popisuje lékař David Holeš.

Dodal, že pacientka, která musela být transportována do nemocnice, musela čekat na příjezd záložní sanitky, protože vykradené vozidlo bylo vzhledem k poškození nepojízdné.

Záchranáři předpokládají, že výše škody se bude pohybovat okolo 20.000 korun. Jedná se o již čtvrtou ukradenou navigační jednotku ze záchranářských vozidel. Poslední případ se v Ostravě stal 14. dubna.

autoři: tif , Dominika Rojtová
Spustit audio