Ostravští zloději přišli o odbytiště kradených autorádií

14. prosinec 2010

Ostravští policisté zatkli sedmačtyřicetiletého muže, který provozoval u sebe doma nelegální zastavárnu. Nevyžadoval doklady a bez potíží vykupoval kradená autorádia, která tam pachatelé přinesli. Platil od čtyř do osmi stovek za kus.

Na policejní služebně v městské části Zábřeh to vypadá jako ve velkoskladu. Stoly jsou plné kradených autorádií.

„Jsou to kusy, které nemohli ti pachatelé prodat v zastavárnách, kde museli předložit své doklady. Takže tam dostali kontakt na tuto osobu, u které vždy uspěli," popisuje kriminalista Oldřich Sedlář.

"O téhle osobě jsme věděli tak dva roky, prostor byl několikrát sledovaný i osoby, které k ní docházely. Takže na základě toho se provedla ta prohlídka,“ dodává vyšetřovatel.

Před vánočními svátky tradičně počet krádeží rostě a drzost zlodějů nezná mezí.

„Jediný moment, kdy jsem se vytočila do vozíku. A v tom mě zřejmě museli okrást,“ popisuje například žena, které ukradli kabelku s penězi, když dávala nákup do kufru auta.

Policisté radí, co nejvíce zkomplikovat zlodějům jejich živnost. Třeba právě na autorádio udělejte svou značku, snadněji se tak dostane k původnímu majiteli.

„Identifikováno bylo rádio s navigačním systémem. Tady vidíte identifikační štítek. Nicméně na jiném z autorádií vidíte, že je štítek stržen,“ popisuje policejní komisařka Gabriela Holčáková.

Ostravští policisté proto vyzývají okradené majitelé autorádií, aby je kontaktovali, možná dostanou dárek ještě před Štědrým dnem.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu