Petřvaldem na Karvinsku otřásla čtyřnásobná vražda

8. březen 2009
Zprávy , Zprávy

Čtyřnásobná vražda se stala v noci v Petřvaldu na Karvinsku při rodinné oslavě v místní restauraci Sokol. Jednačtyřicetiletý muž tam zastřelil svoji bývalou přítelkyni, její matku i otce a dalšího člověka. Pak obrátil zbraň proti sobě, s vážným zraněním leží v nemocnici.

Tragédie se odehrála mezi 01:00 až 01:30, na oslavě v tu dobu bylo zhruba deset lidí. "Muž do restaurace vešel a začal okamžitě střílet. Přišel tam někdy po jedné, chvíli po půl druhé už jsme měli na lince tísňového volání hovor, že je tam střelba a že jsou mrtví," potvrdila mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Střelec zasáhl pětadvacetiletou dívku, její sedmačtyřicetiletou matku, padesátiletého otce a dalšího třicetiletého muže, kteří seděli v těsné blízkosti. Všichni byli na místě mrtví, uvedla policie. Pak obrátil zbraň proti sobě.

"Při našem příjezdu byl v bezvědomí, v přímém ohrožení života. Posádka mu musela zajistit dýchací cesty, připojit jej k umělé plicní ventilaci. Poté jej záchranáři v doprovodu policie transportovali na urgentní příjem fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři ošetřili i dva další lidi, kteří sice nebyli zraněni, ale jevili známky akutní stresové reakce a rozrušení. Jejich stav ale nevyžadoval hospitalizaci a po podání léků byli jednatřicetiletý muž a čtyřiačtyřicetiletá žena ponecháni na místě tragické události.

autor: Artur Kubica
Spustit audio