Po čtvrtečním výbuchu v Krnově zůstávají v nemocnicích tři lidé

3. říjen 2010
Zprávy , Zprávy

Kriminalisté vyslechnou těžce zraněného policistu, který zasahoval při ozbrojeném přepadení krnovské směnárny, nejdříve příští týden. Mladý strážce zákona je v péči lékařů ostravské fakultní nemocnice. Je při vědomí a má za sebou první operaci.

V péči lékařů zůstávají ještě další dvě zraněné osoby z celkového počtu šesti. V krnovské nemocnici zůstává zraněný policista a civilista, který se snažil lupiče zadržet. Dva další muži, kteří utrpěli zranění, byli už v Krnově propuštěni.

Vyšetřovací tým teď zjišťuje, kde třiačtyřicetiletý pachatel získal granáty a jestli v jeho obydlí nejsou další výbušniny. Krajský policejní ředitel Tomáš Tuhý už prověřil policejní zásah a žádné pochybení nezjistil.

„Policisté opravdu reagovali v podstatě ve vteřinách, kdy se snažili eliminovat jednání nebezpečného pachatele ve vztahu k záchraně obyvatel, takže se rozhodovali opravdu rychle. Z tohoto pohledu určitě žádné pochybení nevidím,“ řekl policejní ředitel.

Směnárnu v Krnově přepadl ve čtvrtek doposud netrestaný třiačtyřicetiletý muž z Bruntálska, který při útoku s granáty a pistolí zemřel. Zraněni při tom byli čtyři policisté a dva civilisté.


Čtěte také:
V krnovském obchodním centru zabíjel granát
V zadržení krnovského útočníka sehráli významnou roli kolemjdoucí
Policie už zná totožnost pachatele krnovského přepadení

autoři: ada , tif
Spustit audio