Po medvědích tlapkách nachodíte už bezmála 100 km, říká Vít Březina ze spolku Beskydhost

16. květen 2021

Po medvědích tlapkách. To je celkem šest barevně značených turistických tras v Beskydech. Celý počin, díky kterému se mohou turisté vydat i s mapou na pěkné procházky, výšlapy nebo náročnější túry, vymysleli před časem členové spolku Beskydhost.

Členové spolku Beskydhost za projekt Po medvědích tlapkách získali jedno z ocenění v rámci Velké ceny cestovního ruchu.

Dobře známá, atraktivní místa i skrytá zákoutí pod nejvyššími vrcholy Beskyd. Právě ta najdete v oblasti obcí Ostravice, Malenovice, Čeladná a Nová Ves na regionální značené turistické síti stezek s názvem Po medvědích tlapkách.

V současné době už jde o celkem šest tras, jejichž maskoty jsou zvířátka. Vedle medvěda také liška, jezevec, krkavec, zajíc a čáp. V každé roční době si tak výletníci mohou vybrat trasy plné vyhlídek a přírodních zajímavostí. Slouží jim k tomu i mapa s celoroční soutěží o pěkné ceny.

Množství rad, tipů na turistické trasy i na celoroční soutěž najdete i na webových stránkách: www.pomedvedichtlapkach.cz. A také v našem rozhovoru s Vítem Březinou.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.