Podvodnice se už rok vyhýbá vězení

4. březen 2009
Zprávy , Zprávy

Podvodnice, která na Třinecku podvedla desítky lidí, se už rok vyhýbá vězení. Jednapadesátiletou Danu Bartulcovou poslal soud za téměř dvoumiliónový podvod na tři roky a čtyři měsíce za mříže. Okresní a krajský soud uznal Bartulcovou vinnou z více než 80 skutků.

Několik let obcházela domácnosti a přemlouvala lidi, aby si vzali půjčku od firmy, kterou zastupuje. Peníze si nechávala pro sebe a podvedeným nezbylo nic jiného, než úvěr splácet.

"Jindy přímo žádala lidi, aby si vzali úvěr na své jméno, protože ona by ho údajně nedostala. Přesvědčovala je, že peníze potřebuje například na opravu svého domu, ale třeba také na pomoc pro staré občany či na léčbu svého syna. Někteří podvedení, zejména starší občané, se kvůli ní dostali do značných existenčních potíží," upřesňuje mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Odsouzenou Danu Bartulcovou, která se v současnosti ukrývá, čekají ještě soudy pro další zjištěné případy podvodů. Je tedy pravděpodobné, že jí bude trest ještě zvýšen.

Policie žádá občany, kteří znají současný pobyt jednapadesátileté podvodnice, případně pokud ji někde zahlédnou, aby to ihned oznámili na linku 158.

autoři: ada , tif
Spustit audio