Policie hledá řidiče, který na přechodu smetl ženu s kočárkem a ujel

1. březen 2011
Zprávy , Zprávy

Policisté pátrají po řidiči, který včera ráno v Ostravě-Hrabůvce srazil mladou ženu s kočárkem a z místa ujel. Žena utrpěla lehčí zranění a věc policii nahlásila po ošetření.

Ke střetu došlo u zastávky MHD Hrabůvka kostel na řádně vyznačeném přechodu pro chodce, navíc vyvýšeném. Třiatřicetiletá žena přecházela s kočárkem, v němž vezla osmiměsíční dítě.

„Vozidlo po střetu se ženou a kočárem z místa nehody odjelo. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že ve vozidle mohly cestovat dva lidé, řidičem by měl být muž ve věku od 60 až 80 let s většími brýlemi,“ řekla policejní komisařka Gabriela Holčáková.

Podle svědků šlo zřejmě o vůz Renault Laguna, barvy stříbrné metalízy. „Po střetu měla osádka dokonce na místě křičet na chodkyni a z místa odjet,“ dodala komisařka.

Policie prosí případné svědky, aby informace sdělili na lince 158, kterékoliv policejní služebně nebo přímo na dopravním inspektorátu v Ostravě na tel. 974 725 254 (věc prověřuje prap. Popek).

„Nemusí to být pouze informace přímých svědků dopravní nehody, ale občané možná znají ve svém okolí seniora, který užívá předmětné vozidlo, odpovídajícího popisu, nebo možná někdo zaregistroval toto vozidlo poškozené. Informace svědků mohou být v tomto případě zásadní,“ upozornila Holčáková.

autor: tif
Spustit audio