Policie vyšetřuje požár v nemocnici jako obecné ohrožení

11. září 2011
Zprávy , Zprávy

Okolnosti sobotního požáru v areálu Městské nemocnice Ostrava prověřují kriminalisté jako obecné ohrožení z nedbalosti. Viník může do vězení až na pět let. Požár zcela zničil saunu v budově rehabilitačního oddělení.

Kriminalisté už provedli ohledání místa činu, fotodokumentaci, zajistili také stopy, které budou zaslány k expertízám. Jak uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková, na místo byl povolán i speciálně vycvičený pes k vyhledávání akcelerantů.

„V tuto chvíli existuje několik verzí prověřování a k objasnění všech okolností události zahájili ostravští policisté úkony trestního řízení pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti. V krajním případě by pachateli hrozil trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala Holčáková.

Požár vypukl v přízemí rehabilitačního oddělení nemocnice na Fifejdách v sobotu kolem 11. hodiny. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Evakuovali 43 lidí, některé pacienty museli hasiči sundat z terasy pomocí výsuvného žebříku. Nikomu se nic nestalo.

„Při příjezdu na místo jsme zjistili, že celý objekt je velmi silně zakouřen. Prováděli jsme evakuaci a záchranu osob. Naštěstí nedošlo k zasažení k té části objektu, kde jsou radiologické vyšetřovny a vyšetřovny nukleární medicíny,“ uvedl velitel zásahu Vladimír Vlček.

Evakuováno bylo šestnáct pacientů lůžkové části, šest zaměstnanců nemocnice a 21 žen, které byly v budově na rehabilitačním kurzu. Vedení nemocnice odhadlo škodu na dva miliony korun.

autoři: tif , Dominika Rojtová
Spustit audio