Policie vyšetřuje primáře porodnice v Havířově

5. srpen 2005

Primář havířovské porodnice Josef Pospíšil čelí trestnímu stíhání. Loni v říjnu nemocnice nepřijala krvácející rodičku, protože se v nemocnici malovalo. Sanitka proto musela ženu dopravit do patnáct kilometrů vzdálené porodnice. Dítě mezitím přišlo o život.

Jednačtyřicetileté ženě se těsně před porodem přitížilo. Začala krvácet. Sanitka ji převezla do nejbližší nemocnice, která je v Havířově. Tam ji ale nepřijali s tím, že se maluje. Matka cestou do karvinské nemocnice o dítě přišla. "Když mě tam přivezli, tak mě tam měli i odrodit, aby dítě žilo," řekla žena Českému rozhlasu.

Logo

Mluvčí karvinské policie Stanislav Sobol uvedl, že důležitým důkazem pro obvinění lékaře byly znalecké posudky: "Na základě posudku vypracovaného odborníky z Lékařské fakulty v Brně, bylo sděleno obvinění ve věci podezření z trestného činu ublížení na zdraví."

Primář havířovské porodnice Josef Pospíšil chce nechat vypracovat posudek svůj. "Nikdo se přece nenechá odsoudit zbytečně. Nechám vypracovat taky svůj znalecký posudek, na což mám právo." Policisté chtějí primáře havířovské nemocnice vyslechnout příští týden.

autoři: ada , mvo
Spustit audio

Více z pořadu