Policisté budou mít nové výcvikové centrum za téměř 70 milionů korun

9. červen 2020 06:20

Policisté z kraje budou mít nové výcvikové centrum. Staví se ve Frýdku-Místku ve Frýdlantské ulici. Trénovat tam přitom budou nejen policisté, ale i hasiči a záchranáři. Modernizace areálu pro výcvik policistů přijde na skoro 70 milionů korun.

„Stávající budova se rekonstrukcí změní na výcvikové středisko pro policii a další záchranné složky,“ popisuje Jiří Kuchtíček, který má stavbu multifunkčního centra v policejním areálu na starosti.

Nový areál umožní namodelovat situace, s nimiž se policisté ve službě setkávají. „Jedná se o univerzální variabilní přestavitelné prostory k nácviku zákroku a zásahu při rozmanitých nasimulovaných podmínkách krizových situací různého typu,“ upřesňuje krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Jde tedy třeba o nácvik taktiky při vstupu policie do objektů nebo záchranu a vyprošťování lidí při hromadných nehodách. „V rámci našeho krajského policejního ředitelství se jedná o první areál takového typu. Stavba byla zahájená v listopadu 2019 a celkové náklady na dokumentaci a stavbu předpokládáme ve výši 66 milionů korun,“ dodala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Kromě policistů z Moravskoslezského kraje budou areál využívat i ti olomoučtí.

Spustit audio

Související