Policisté šetří mimořádný případ domácího násilí

30. březen 2009

Ostravští policisté zatkli narkomana, který dlouhé měsíce týral svou těhotnou přítelkyni. Ženu bil deskou od stolu, řezal nožem, bodal nůžkami a stříhal jí vlasy. Vše trvalo dlouhé měsíce a kriminalisty musel přivolat až sociální pracovník radnice.

"Poškozená utrpěla spoustu zranění, kdy měla hematomy po celém těle, oteklou tvář. Pachateli říkala, že se bojí o své dítě, ať toho nechá. I přesto pachatel pokračoval ve svých fyzických útocích," potvrzuje kriminalista Radim Taichman.

Na stole ve své pracovně má zabavené předměty, kterými agresor týral svou těhotnou přítelkyni. "Tady jsou nůžky, kterými pachatel poškozenou stříhal vlasy. Když se bránila, dvakrát ji bodl do zad, aby strpěla tyto věci. Tady jsou pak její ustřižené vlasy, které jsme našli v kapse kalhot pachatele," dodává kriminalista.

V letošním roce už ostravští policisté vykázali z bytu deset agresorů. Tento případ se ale všem dosavadním vymyká. "Je výjimečný právě brutalitou a surovým bitím," upřesňuje mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Týraná žena je v sedmém měsíci těhotenství. O svém několikaměsíčním trápení mlčela a nechtěla nic hlásit. Takový postoj je u obětí domácího násilí častý. "Nejčastějším důvodem je strach. Dochází nejen k zastrašování fyzickým i psychickým násilím," potvrzuje Lucie Paprsteinová z ostravského intervenčního centra.

Týraná žena je v současné době v nemocnici, později se může vrátit bezpečně domů, protože agresor skončil ve vazbě.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu