Poradna: Kam na výlet? Máme pro vás spoustu tipů na jednom místě

27. duben 2021

Pandemie covidu změnila lidem způsoby trávení volného času. Častěji vyrážíme do přírody, když jiných možností je poskrovnu.

Známe ale přírodu a zajímavá místa, která máme za humny, opravdu dobře? Anebo naše fantazie končí na Pustevnách či Lysé hoře v Beskydech? Břetislav Boháč z Klubu českých turistů poradí, jaká místa v našem regionu můžete objevit.

Čtěte také

„Máme tady spoustu naučných stezek, které jsou v terénu, tedy bez omezení. Máme tady historická místa, která lze prohlížet zvenčí. V Ostravě je nejzajímavější radnice v republice, orloj na divadle loutek,“ nastiňuje v Poradně Břetislav Boháč z Klubu českých turistů.

Odkazuje třeba na naučnou stezku na haldu Emu, na stezky v Polaneckém lese a na celou řadu dalších zajímavých cílů na území Ostravy.

Čtěte také

V pořadu jsme se ale „vypravili“ i dál, napříč celým moravskoslezským regionem. Pan Boháč popsal tipy a zajímavá místa k výletům a procházkám mj. u Hrčavy, kde je například naučná stezka na Jahodnou – můžete pokračovat na známou Čantoryji.

Jaké další tipy na známá i méně známá místa nabídl v rozhlasové Poradně náš host? Uslyšíte v záznamu pořadu. A jedno z těch tajemnějších míst se pojí s Beskydami.

Břetislav Boháč z KČT a moderátorka Ivana Šuláková během vysílání Poradny (screenshot z kamery ve studiu)
autoři: Ivana Šuláková , tif
Spustit audio

Související