Poslechněte si Vzpomínkový koncert k nedožitým 70. narozeninám Pepy Streichla

13. prosinec 2019

Na ostravských rozhlasových vlnách se vrátíme k Vzpomínkovému koncertu k nedožitým 70. narozeninám Pepy Streichla. Záznam jsme pořídili v září v ostravském hudebním klubu Parník.

V pátek 13. prosince v 18:35 vám nabídneme první část sestřihu koncertu, kde účinkují: Acustrio Václava Fajfra a Retro Blues, alias Petr Džetro Ritzka. Slovem provází Dagmar Misařová, přidají se Václav Fajfr, Milan Kaplan a Petr Džetro Ritzka.

Druhý díl sestřihu vám nabídneme v pátek 20. prosince ve stejném čase.

Pepa Streichl

Narodil se v Orlové 8. září 1949, zemřel v Ostravě 11. srpna 2013. Vystupoval už od konce 60. let, spolupracoval s mnoha osobnostmi české hudby, kromě jiných s Jaromírem Nohavicou nebo s Pavlem Dobešem. Jeho kariéru v 90. letech ovlivnila vážná mozková mrtvice. Díky velkému úsilí se na pódium vrátil s „novou barvou hlasu“, vystupoval se skupinou Truc Blues. Od roku 2002 pak hrál sólově nebo s triem.

autor: Zdeněk Tofel
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.