Poslední postřelený už je z nemocnice doma. Policie hledá další stopy a důkazy

14. prosinec 2019 04:19

Kriminalisté kvůli střelbě v ostravské nemocnici znovu prozkoumají kamerové záznamy. Výslechem procházejí desítky svědků a připravují se podklady pro znalecké posudky.

Co bylo motivem střelce a co přesně se na místě činu stalo. Na to se teď podle dozorujícího státního zástupce Davida Bartoše soustředí vyšetřování.

Čtěte také

„Ve věci se budou vypracovávat znalecké posudky z oboru zdravotnictví, soudního lékařství, z kriminalistiky, balistiky,“ upřesňuje žalobce.

Kriminalisté dál vyslýchají svědky, aby zjistili motiv. „Samozřejmě i to, jakým způsobem si pachatel opatřil nelegálně drženou zbraň, od jaké osoby, to vše samozřejmě bude předmětem dalšího šetření,“ dodává Bartoš.

Podle žalobce vyšetřovatelé musí vyslechnout desítky svědků.

Poslední pacient

Čtěte také

Lékaři z ostravské fakultní nemocnice propustili posledního zraněného pacienta po úterní střelbě, po které zemřelo celkem sedm lidí. Jednoho pacienta lékaři propustili už ve čtvrtek.

Lidé můžou na podporu rodin obětí posílat peníze na transparentní účet Fakultní nemocnice Ostrava, na kterém se sešlo už bezmála 1,5 milionu korun. Transparentní bankovní účet má číslo 73030761/0710. Dárci mohou na tento sbírkový účet přispívat do 31. března.

autoři: tif , ada , mrk
Spustit audio

Související