Pošta obnovila doručování v Bohumíně-Pudlově

13. listopad 2009

Desítky lidí z bohumínského problémové části Pudlov už opět dostávají dopisy do svých domovů. Pošta obnovila doručování zásilek do míst, kde lidé před časem údajně napadli listonošku. Státní podnik proto v září svým doručovatelkám zakázal do této lokality roznášet zásilky a místní lidé si je museli vyzvedávat na pobočce.

Lidé v Bohumíně-Pudlově byli zhruba dva měsíce bez pošty. Pro zásilky si museli chodit na pobočku. Když si tam něco nestihli vyzvednout, mohli se dostat do problémů, jako se to stalo 42leté paní Natálii.

"Protože když přijde něco z úřadu práce a vy se tam nedostavíte, vyřadí vás z evidence. A trpíte půl roku za to, že nedonesli poštu," postěžovala si paní Natálie.

Přímo v Pudlově potkáváme Kumara Vishwanathana z občanského sdružení Vzájemné soužití. V rukou má petici. "To je petice za obnovení poštovních služeb. Podepsalo ji 67 lidí, kteří tady bydlí," upřesňuje aktivista.

Jenže to vše je už teď minulostí. Český rozhlas Ostrava zjistil, že pošta doručování zásilek do bohumínského ghetta před několika dny obnovila. Vypsala konkurz na novou listonošku, přihlásila se žena, která v lokalitě přímo žije a ničeho se nebojí.

"Česká pošta obnovila doručování do inkriminovaných oblastí. Přijali jsme na dohodu o pracovní činnosti zaměstnankyni, která splnila všechny podmínky a doručování bylo plně obnoveno. Zatím nemáme žádné postřehy o tom, že by byly nějaké problémy," potvrdila mluvčí České pošty Marta Selicharová.

Rozhodnutí pošty uvítal také bohumínský starosta Petr Vícha. "Jsem rád, že i pošta našla kvalitního doručovatele, který zvládne tuto lokalitu. Náš městský doručovatel tam totiž nikdy žádné problémy neměl. Pro občany je to určitě dobře, že budou dostávat poštu a doufám, že si uvědomili, že není dobré tlouci pošťáka," dodal starosta.

Postup pošty prošetřoval i Český telekomunikační úřad, který nezjistil žádné porušení zákona.


Čtěte také:
Do ghetta už zase chodí listonošky
Listonošky mají strach chodit do bohumínského ghetta

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu