Potravinová a histaminová alergie a intolerance. Téma pro nutriční terapeutku

29. červenec 2021

Největší audioportál na českém internetu

Martina Siwková, vedoucí nutriční terapeutka z FNO | Foto: František Tichý, Český rozhlas, Český rozhlas

S Martinou Siwkovou hovořila Ivana Šuláková

Už se vám někdy stalo, že jste po jídle měli problémy se zažíváním, začala vám téct rýma, pociťovali jste svědivost na sliznicích nebo jste dokonce otekli? Pak může jít o potravinovou a histaminovou alergii a intoleranci.

Vedoucí nutriční terapeutky Martiny Siwkové z Fakultní nemocnice Ostrava jsme se zeptali na detaily i na to, jak se dá v praxi náš jídelníček upravit tak, abychom se podobným nežádoucím reakcím vyhnuli.

Mohlo by vás zajímat

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.