Potravinová a histaminová alergie a intolerance. Téma pro nutriční terapeutku
29. červenec 2021

S Martinou Siwkovou hovořila Ivana Šuláková
Už se vám někdy stalo, že jste po jídle měli problémy se zažíváním, začala vám téct rýma, pociťovali jste svědivost na sliznicích nebo jste dokonce otekli? Pak může jít o potravinovou a histaminovou alergii a intoleranci.
Vedoucí nutriční terapeutky Martiny Siwkové z Fakultní nemocnice Ostrava jsme se zeptali na detaily i na to, jak se dá v praxi náš jídelníček upravit tak, abychom se podobným nežádoucím reakcím vyhnuli.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.