Představenstvo Slezského fotbalového klubu Opava zřídilo novou funkci ředitele

4. červen 2019 11:24

Připravit podklady pro zastupitelstvo města Opavy ke schválení rozpočtu na novou sezonu fotbalové ligy, stabilizovat klub a sehnat majoritního majitele. To jsou úkoly pro nového ředitele Slezského fotbalového klubu Petra Machovského. Představenstvo klubu ho oficiálně uvedlo do nové funkce v pondělí.

„Jsem tady od toho, abych garantoval komfortní prostředí pro současné zaměstnance, se kterými jsem navázal spolupráci. Mají ode mne plnou důvěru, abychom připravili sportovní i hospodářskou část, za kterou já budu plně zodpovídat a tlumočit majiteli, tedy městu“ byla úvodní slova nového ředitele Slezského FC Opava Petra Machovského, který dosud působil v třetiligovém Dolním Benešově.

Místopředseda představenstva klubu Michal Kokošek (ANO) představil rovněž novou strukturu vedení klubu a co by měl nový ředitel zaštítit. „Primárně by se měl starat o chod klubu. Řediteli bude přímo podřízena marketingová a účetní stránka věci. Pak budou tři sektory – sportovní management, sportovní sekretář a technický ředitel klubu,“ uvedl Kokošek.

Machovský má před sebou v Opavě dva cíle, jeden dlouhodobější, o který se snažilo už předchozí vedení klubu. A druhý krátkodobý. Klíčovým datem je 10. červen. V tento den by opavští zastupitelé na základě předložených materiálů měli hlasovat o schválení rozpočtu fotbalového klubu na novou sezonu.

„My jsme spolu s představenstvem klubu a vedením města připravili rozpočet na příští sezónu ve výši kolem 52 milionů korun. Ve sportovní terminologii je to rozpočet, který je hratelný. Věříme, že zastupitelé tento rozpočet podpoří,“ doplnil k důležitému datu Michal Kokošek.

autor: ddp
Spustit audio

Související