Při havárii rychlíku u Studénky zahynulo sedm lidí

8. srpen 2008

Dnešní den se zapíše černým písmem do dějin železniční dopravy. Rychlík jedoucí z Krakova do Prahy narazil ve Studénce do zřícené mostní konstrukce. Tragédie si vyžádala sedm lidských životů. Více než šest desítek lidí bylo zraněno, 13 z nich těžce.

Šest lidí zemřelo na místě, sedmý člověk v nemocnici. Údaje o počtu zraněných se liší. Podle mluvčího záchranné služby bylo v nemocnicích ošetřeno 65 lidí, podle policie o dva více. Mezi zraněnými je také 11 Poláků, dva Francouzi, dva Slováci a jeden Ukrajinec. Mezi prvními šesti mrtvými je pět žen a jeden muž, jedna z obětí byla polské národnosti.

Reportáž z místa neštěstí natočila reportérka Andrea Čánová.

Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě se v souvislostí s tragickou událostí potýkala s nedostatkem krve. Zdejšímu krevnímu centru se rychle tenčily zásoby skupiny 0 minus a A minus, ale dárci zareagovali rychle.

Situaci po havárii sledoval ve fakultní nemocnici reportér Artur Kubica.

Nehodu na železnici ve Studénce šetří policisté jako trestný čin obecného ohrožení. Na koleje spadla mostní konstrukce, do které vlak EuroCity Comenius narazil ve více než stodvacetikilometrové rychlosti. Most opravuje společnost ODS-Dopravní stavby Ostrava.

autoři: Artur Kubica , ada
Spustit audio

Více z pořadu