Při srážce tramvají v Ostravě se zranili čtyři lidé

23. březen 2010

Dvě tramvaje se dnes srazily na konečné zastávce v Ostravě-Dubině. Do prázdné soupravy zezadu narazila další linka s deseti lidmi. Po prudkém nárazu se několik z nich zranilo a ve zdemolované kabině zůstala zaklíněná řidička.

Nehoda se stala kolem 14:20 na smyčce v Ostravě-Dubině nedaleko jednoho z nákupních center. Do stojící soupravy linky číslo 17 zezadu narazila tramvaj linky číslo 10. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři včetně hasičů.

„Přivolaná jednotka po příjezdu na místo zjistila, že řidička už je mimo své pracovní sedadlo. Lehká zranění pak utrpěli tři cestující ve druhém voze,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Srážku vyšetřuje Drážní inspekce a také policie. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že řidička špatně odhadla vzdálenost a nestihla včas dobrzdit před odstavenou prázdnou soupravou. Policie žádá všechny cestující ve vozech havarované soupravy, aby se přihlásili na linku 158. Policie potřebuje kvůli ucelenosti informací ustanovit všechny svědky.

„Právní kvalifikace věci je v současnosti předčasná, nicméně v úvahu připadá jak přečin ublížení na zdraví, tak za zjištění určitých okolností také obecné ohrožení,“ potvrzuje ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Před dvěma roky si srážka tramvají ne jednokolejce mezi Ostravou a Vřesinou vyžádala tři lidské životy, dalších několik desítek lidí se zranilo. Řidič tramvaje byl loni odsouzen na čtyři roky vězení.

autor: Petr Havránek
Spustit audio

Více z pořadu