Primátorem Karviné zůstává Jan Wolf z ČSSD, Opavu povede Tomáš Navrátil z ANO

5. listopad 2018

Na primátorském křesle v Karviné potvrdili zastupitelé sociálního demokrata Jana Wolfa. Ten vede město už od ledna, kdy vystřídal spolustraníka Tomáše Hanzela.

Jana Wolfa podpořily na ustavujícím zasedání zastupitelstva koaliční strany ČSSD, ANO a komunisté. Koaliční smlouvu podepsali zástupci stran v polovině října.

V 41členném zastupitelstvu má koalice pohodlnou většinu 33 hlasů. Její prioritou bude bezpečnost, boj s obchodem s chudobou a získání peněz na rozvoj města.

Město Opava možná zruší plánovaný prodej fotbalového klubu

Fotbalová výzdoba kašny před opavským magistrátem

Na opavském magistrátu se chystají velké změny. Nově vzniklá koalice plánuje důkladnou revizi velkých investičních akcí a některé z nich zřejmě skončí v šuplíku. Může se to týkat i nedávno schváleného prodeje tamního prvoligového fotbalového klubu SFC.

Tomáš Navrátil z hnutí ANO je novým primátorem Opavy. Podle dohodnuté koaliční smlouvy s dalšími čtyřmi uskupeními vystřídal ve funkci sociálního demokrata Radima Křupalu. Mezi priority patří podle Navrátila dotáhnout do konce některé důležité investiční akce a projekty.

„To znamená, že bychom chtěli rychle řešit Dukelská kasárna, startovací byty pro mladé. Chtěli bychom pořešit sportoviště, která nás trápí – rekonstrukce zimního stadionu a bazénu. Také dopravu jako takovou,“ vyjmenovává primátor.

autoři: Michal Polášek , mrk
Spustit audio

Související