Pro pokutu si policisté doletěli vrtulníkem

17. květen 2009
Zprávy , Zprávy

Jednu z nejrozsáhlejších dopravních akcí uskutečnili policisté ve Frýdku-Místku. Do akce s názvem Traffic nastoupilo 35 policistů, nasazen byl i vrtulník a superrychlý policejní Passat. Zkontrolováno bylo více než 530 vozidel a na pokutách policisté vybrali přes 50.000 korun.

Policisté se zaměřili na přestupky, které jsou příčinou nejzávažnějších dopravních nehod. Měřili nejen dodržování rychlosti v obcích, ale i předjíždění přes plnou čáru. Z vrtulníku snímali provoz kamerou, záběry měli v přímém přenosu k dispozici ve služebních vozech. Řidičům, kteří se při jízdě provinili, mohli policisté prohřešek navíc ihned přehrát.

Překvapen byl pak jeden z řidičů, kterému se podařilo ve Starých Hamrech po spáchání přestupku objet policejní hlídky. "Když konečně zastavil auto před svým domem, přistál na vedlejší louce policejní vrtulník a pokutu mu vyměřil sám vedoucí dopravního inspektorátu, který akci řídil ze vzduchu," řekl mluvčí frýdeckomísteckých policistů Ivan Žurovec.

Při akci se policisté navíc ujistili, že vrtulníku mohou velmi efektivně využívat ke stíhání motorkářů, kteří poškozují terény v Beskydech. Spolu s ochranáři přírody už připravují postup proti těmto ničitelům přírody.

autor: tif
Spustit audio