Protikorupční policie začala stíhat poslance Wolfa

13. listopad 2009
Zprávy , Zprávy

Policie obvinila nezařazeného poslance Petra Wolfa. Je podezřelý z nezákonného využití státní dotace. Od ministerstva životního prostředí získala jeho firma 11 milionů korun na odbornou studii, podle policejních expertů má ale výsledné dílo daleko nižší hodnotu.

Sněmovna o vydání Wolfa k trestnímu stíhání rozhodla už minulý týden. Mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek zatím nechce odhadovat, jaký bude další postup vyšetřování.

"My jsme zahájili trestní stíhání, usnesení jsme obviněnému odeslali. V tuto chvíli nelze odhadnout další časový průběh, na to je velice brzy. Nebudeme zatím sdělovat žádné další informace, dokud se on s textem usnesení neseznámí," řekl Skřepek Českému rozhlasu.

Někdejší poslanec ČCSD Petr Wolf čelí podezření z úvěrového podvodu, zkreslování údajů o stavu hospodaření a z porušování autorských práv. Hrozí mu pět až 12 let vězení. Wolf už dříve řekl, že kauzu pokládá za politickou a možná i objednanou.

Policie prověřovala poslance od loňského září z podnětu Nejvyššího kontrolního úřadu kvůli tomu, že jeho ostravská firma UT 2002 získala státní dotace údajně až 11 miliónů korun na projekty zkoumání vztahu životního prostředí a ekonomického rozvoje. Výsledná studie má ale podle policie mnohem nižší hodnotu.


Čtěte také:
Poslanci Petru Wolfovi hrozí trestní stíhání
Policie požádala o vydání poslance Wolfa

autoři: ada , dka
Spustit audio