Provazochodec Berousek po včerejším pádu zemřel

18. květen 2008
Zprávy , Zprávy

V ostravské fakultní nemocnici zemřel na následky těžkého zranění hlavy jednačtyřicetiletý provazochodec Manuel Berousek. Zranění neslučitelná se životem utrpěl po pádu z více než pětimetrové výšky na hlavu během vystoupení na pouti v Novém Jičíně. Při neštěstí byla zraněna také sedmiletá dívka.

Zdravotní stav sedmileté holčičky, kterou při tragédii udeřila do hlavy vyrovnávací tyč provazochodce, je stabilizovaný. Dívka je stále na jednotce intenzivní péče novojičínské nemocnice a s lékaři komunikuje. "Protože si neurolog vyžádal ještě podrobnější vyšetření hlavy, prošla ráno vyšetřením na CT přístroji," řekla mluvčí novojičínské nemocnice Simona Součková.

Neštěstí se stalo včera odpoledne v areálu zimního stadionu na pouti Radia Čas. Provazochodec se podle prvotních informací policie snažil překonat rekord v jízdě na kole umístěném na laně. Artista, který nebyl nijak jištěný, však z několikametrové výšky spadl. Ředitelka marketingu a PR Radia Čas Renata Červená dnes řekla, že Berousek se nesnažil překonat rekord, ale předváděl standardní vystoupení.

Příčinami neštěstí se zabývá policie. Policisté prověřují například zařízení, které artista používal. "Podle prvotních informací, které máme, si měl provazochodec konstrukci, na které se pohyboval na kole, sestavovat sám, takže budeme zkoumat případnou míru zavinění. A také další odpovědnost ve vztahu ke zranění holčičky," potvrzuje mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková-Šálková.

Podle smlouvy, kterou mělo rádio s umělcem, odpovídal Berousek za technické zajištění sám. "Dle našeho šetření byla dívka již za ochranným pásmem, kde nebyl předpoklad, že by mohlo dojít k zásahu," dodala Renata Červená s tím, že rádio už kontaktovalo rodiče zraněné holčičky a rodině se chce za nehodu omluvit.

autoři: tif , Ivan Sekanina
Spustit audio