Provazochodec při pádu zranil sebe a sedmiletou dívku

17. květen 2008
Zprávy , Zprávy

Na pouti v Novém Jičíně se dnes odpoledne těžce zranil provazochodec Manuel Berousek alias Berondini. Jednačtyřicetiletý muž spadl z výšky sedmi až deseti metrů přímo na hlavu. Z místa ho s těžkým poraněním mozku v kritickém stavu přepravoval do ostravské fakultní nemocnice vrtulník.

Provazochodec navíc při pádu vážně poranil sedmiletou dívku, která skončila na chirurgické jednotce intenzivní péče v novojičínské nemocnici. "Dívka byla zasažena do hlavy patrně vyvažovací tyčí provazochodce. Dítě bylo při vědomí a se záchranáři komunikovalo. Zasahující lékařka klasifikovala zranění dívenky jako středně těžké až těžké," upřesnil mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Neštěstí se stalo v areálu zimního stadionu na pouti Radia Čas okolo 17:00, když se provazochodec snažil překonat rekord v jízdě na kole umístěném na laně. Muž nebyl nijak jištěný. Podle policejní mluvčí muž při svém artistickém kousku používal vyrovnávací tyč. Když padal, zřejmě právě tato tyč zasáhla přihlížející holčičku a vážně ji poranila na hlavě.

"Artista prováděl své vystoupení na základě řádně uzavřené umělecké smlouvy s Radiem Čas, kde je specifikována realizace vystoupení včetně technické zajištění, které si umělec dle smlouvy zajišťuje sám. Po Radiu Čas umělec požaduje pouze vymezení prostoru," řekla ředitelka marketingu a PR Radia Čas Renata Červená.

Policisté nyní zkoumají příčiny neštěstí a prověřují také zařízení, po němž se artista přepravoval.

autor: tif
Spustit audio